Saturday, September 29, 2012

How to Create The Unexpected STYLE

People might say fashion is all about shopping, tapi, I might say it is part of creativity. Bukti? Tengok diri sendiri la. Berapa lama korang akan spend time depan wardrobe and thinking what to wear? Thinking what top that might suit that kind of bottom. Thinking kenapa kita asyik tak cukup pakaian je (aku rasa part ni kena refer kat perempuan je termasuk aku? Errr ). Kalau orang tu jenis tak amik port pasal looks, then okay lah. Tapi, macam mana pulak dengan orang yang memang care pasal looks and memang suka sentiasa nak pakai smart, macam aku? Muehehe.

Maka, susahlah aku kalau aku tak cukup kreatif nak pilih baju. Tak pasal-pasal aku asyik topup clothes aku and then tak pasal-pasal lagi banyak duit spend. Absolutely no! So, in order untuk mengelakkan diri daripada lagi banyak berbelanja but at the same time still nampak cool, being super creative is such an important term for fashion lover. Untuk jadi super creative, the main thing is you have to sacrifice yourself (sebab nak kena test mix and match outfits kat diri sendiri kan?). Walaupun korang akan lalui era ‘fashion disaster’, korang kena accept era tu. because even orang yang korang nampak sentiasa cantik matching baju sebenarnya pernah lalu zaman tu. trust me. I have seen one of them before & after. Terkejut nyah! Tapi, rileks. Jangan risau sebab creativity and personal style korang akan makin developed after dah lalui zaman fashion disaster.
maroon top: Supre | half-denim jacket: Valleygirl | lace skirt: Cotton On | necklace: Lovisa | belacan shawl: pinjam Irna
 | floral sneakers: Forever New | watch: Cartier (parents bagi) 
(macam tak percaya je semua barang aku beli time sale.wohooo)

Untuk aku pulak, tak payah cakap la fashion disaster tu. memang aku tutup muka cover malu la kalau nampak aku zaman tu. but, it’s okay J aku rasa aku dah lepas zaman tu and I’m starting to see my own kind of style. So, in order untuk become super creative, setiap hari ke kelas aku akan try mix and match new looks supaya aku keep on pakai semua pakaian yang ada dalam wardrobe aku. Kalau tak, memang tak pakai la baju lama! Macam musim winter haritu, aku teringin giler nak pakai skirt. Whoaaa. Rileks rileks. Tak sesejuk yang korang sangka tapi still agak sejuk. Aku nak pakai skirt hitam lace tu tapi masalahnye skirt tu a-line. Which means ketat di punggung. Aku fikirlah jugak nak pakai dengan top apa sebab top tu should be tutup bontot but at the same time dapat tahan aku dari sejuk.

So, aku ingatkan nak pakai dengan blouse colour maroon aku. So far, aku pakai top tu je and tak pernah terfikir nak layered dengan baju lain. so, aku try lah pakai dengan different kind of jackets yang aku ada (keselesaan should be the main priority) And then, wallah!! Aku tak sangka top maroon aku tu match perfectly dengan one of my favourite jacket. Dah la aku suka jaket tu sebab lengan dia kain cotton, bukannya jeans. Weeee. Besides, combination biru gelap dengan maroon memang favourite aku. the best combination eveeer!! 
to fashion lovers out there, 
keep calm & keep on Mix & Match =)

14 comments:

  1. woww style ! ;)

    jemput ke blog bella.

    :)

    ReplyDelete
  2. *selepas melalui zaman fashion disaster* belum habis zaman lagi nih-.-"

    ReplyDelete
  3. terbaeeekkk dari ladang sehh! =D

    smart beb =D
    hehe

    ReplyDelete
  4. wallawei. cun :) oke pasni boleh buat mixed and mstch

    ReplyDelete
  5. AWESOME :) JOM JOIN CONTEST..
    SYIRALOKMAN.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  6. Cantikkk <3

    XoXo

    http://meiszaecha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. waahhh!!! okay i love this style!

    ReplyDelete
  8. time kasey daun keladi,
    lain kali puji byk2 lagi.
    bahaha!! :p

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork