Monday, January 16, 2012

Step Out of comfort zone

sorry for a very late post. internet macam s-h-i-t.

Kali ni punya style gonna be very very very very simple. A little bit of colour pop here (tunjuk kat kepala) and here (tunjuk beg). If anyone yang follow blog ni salah satu sebabnya sebab suka style aku, maybe korang boleh nampak changes in my style. Err. Ada ke yang suka style aku? Huhu. Anyway, this time I’m trying something different which is step out of comfort zone! Rather than used to and always stick to bright, bold and block colour, I’m thinking of wearing something yang totally not me, I mean…more to neutral colours? Such as… black, grey and light brown (ni apehal aku speaking panjang lebar ni?ni mesti kes terpengaruh..huurm). 


kaki tu bukan frost bite. tapi nak cover kaki, bukan untuk tontonan umum
the reason aku suka jojet: flow jojet ni jatuh sangat cantik
shawl: jalan TAR, knitted sweater: China, pleated skirt: Colorgirl, segi tiga bermuda  handbag: Colorgirl, gladiator: Donatello, accessories: gift from mum.


Tapi… kalau nak keluar dari comfort zone tu, actually it’s not very easy. So, first step yang aku atau sesiapa-yang-nak-tukar style-lain perlu buat untuk try something new ialah cuba break in new style slowly. If I want to change the colourful me to neutral me, berubah style 100% in an instant bukanlah idea yang bagus. Takkan tahan lama and in an instant jugak korang boleh tukar outfit korang to your current style. So what do we have to do supaya kita boleh stick to new style? Kalau aku, aku akan mix my current style with new style! That’s why ada sedikit colours di kepala hotak aku dan pada beg.

Hasilnya, aku rasa…. Quite good combination! Korang rasa? jujur je lah.

Ju-On bertudung

13 comments:

  1. ju-on bertudung? gila ngeri hang pose ifa!hehe.
    gambar 1st plak aku tengok mcm ada line kat tangan hang.

    pasal style lak, sekali tgk masuk je colour.
    tapi bila lama2 aku rasa cm pelik lak knitted sweater pakai ngan pleated skirt.

    ReplyDelete
  2. beautiful combination =)

    hehe JU-ON chantek =D

    ReplyDelete
  3. hawa:thank u ^_^
    senah:haha.itu namanya main tibai pakai!ngee
    myra:thank u ^_^ (segan2)
    nikisa:thanks! ada jual kt colorgirl.still available.
    nadira:nak beli, boleh usha di link colorgirl kat dalam entry ni :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. lawa kot. boleh try ni. tapi skirt em em. belum pernah pakai. haha

    ReplyDelete
  6. leeyana:x prnah?try la pkai skali :) pstu tag saya tau!
    hanahyun:thanks!bag ni available kat colorgirl.boleh klik link colorgirl

    ReplyDelete
  7. Hye ! Sy dari kelab blogger jgk !! AWesome blog !! Done follow u :D , i will always support ur blog :D

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork