Monday, March 28, 2011

Aku ada KEMBAR di Uni...!!!! macam tak percaya je.!!! (klik untuk melihat kembar aku)

pada suatu hari, aku dengan membe aku berjalan-jalan di Rundle Mall (Rundle Mall tu tempat wajib kitorang jejak sebab dekat giler giler babeng dengan university.muahaha). sedang kitorang berjalan-jalan, tetiba kedai SUPRE buat SALE!! weeehu! 1 helai 7 dolar. tapi, kalo beli 2, free lagi 1 helai. masyuk2x!!! ape lagi, kitorang redah ar carik baju!!! so, korang mesti pelik. nape asal murah je, mesti beli?kan2x?? alasannya, baju yang murah tu ada yang lawa. lagipun, kitorang selalu beli baju yang sale je. and most importantly.......it is.....
made in Australia!!!
penting tu! (err.penting bagi orang yang suka baju kot, macam aku!ngee~) selalunya pakaian made in di mana kawan2x??! ape? tak dengar ar! kuat lagi!
made in CHINA!!!
haaa. sekali sekala nak jugak gatal ada baju made in negara lain selain China and India. ok, back to the topic!
so, salah 1 baju yang aku beli ialah crop tee. aku tak tahu lah kenapa haritu macam extra semangat, so, sampai je rumah, perkara yang mula-mula aku dengan sorang lagi membe aku buat ialah...
matching baju!!
kebetulan dia pun beli crop tee, tapi dari kedai lain lah...and the result is...
tadaaa!!!
sama style la pulak kitorang ni!! dua-dua nak pakai baju crop tee jugak! asal beli baju baru je, mesti nak terus pakai..ish3x..baju lama diabaikan buat sementara waktu. hurm, untuk makluman adik2x semua, kami memang suka matching2x baju. maksud aku, bersemangat nak pakai baju ape setiap kali tiba keesokan harinya..ngee....tapi kalo dah malas sangat, main capai je la baju pape pun. 
tapi, kali ni, kitorang extra semangat!! sebab...keesokan harinya ada gathering budak malaysia! ada junior, ada senior, ada sama batch.. uish!penting tu! saja nak usha budak2x baru!! hehehe (ada niat lain di hati) so, esoknya kitorang pun bersiap lah.. dua-dua ekor dah pakai tudung ala hana tajima dah ni..otw nak ke tempat gathering tu, kitorang saling tengok..
"damn! pehal sama sangat ni??! style tudung sama..style baju sama. seluar dua-dua orang nak berwarna je, takmo warna hitam.warna pulak nak terang-terang je..apekah??!!"
tetiba kitorang segan giler!!hahaha. 
becos we are so similar, terus kitorang melencong ke uni! bukan untuk study ye..tapi untuk tangkap gambar!!. kitorang ada tempat rahsia di Uni tu. actually, tempat rahsia indoor photoshoot untuk photographer sangat amateur macam aku!
aku memang suka giler tempat tu! walaupun tak secantik lighting dalam studio, tapi backgroundnye dah menampakkan ala2x photoshoot indoor.
ada rupa wallpaper tak gambar ni? agak2x kalo aku jual, ada orang nak beli tak? bahaha! confirm nan hado!!

sebenarnya ada macam2x warna lagi background tu. ada warna purple, kuning, hijau, oren.. semua cantik2x!! tapi, aku paling suka warna kuning lime ni sebab dia menaikkan seri orang yang berposing tu.hoho.maka disebabkan kecewa terhadap keseganan kami ke gathering tu, and kecewa sebab melepas nak usha junior (jangan mare ye Bruang), we end up amik gambar sampai bateri nak kong!weeehu!
aip! jangan tutup lagi! bawah ni ada gambar lagi. aku letak sikit je la. malas nak bubuh banyak2x. selamat membengkakkan mata!! ^_^
 crop tee: SUPRE; inner: jalan TAR; skinnies: JayJay; selendang: Times Square, accessories: Equip
 sekian, terima kasih!
p/s: main point yang mungkin korang tak perasan dalam entry ini ialah:
- kita masih boleh mendapatkan gambar indoor yang cantik walaupun bukan di studio
-mari kita try beli at least 1 barang negara selain China, contohnya Malaysia. sebabnya, sengaja nak kurangkan kuasa China dalam industri buat baju2x ni
-akhirnya aku dah mula mengubah-mengubah style tudung. dulul time dalam HFW tu, spesen je tudung.
- kami takde lah kembar mana. tapi sebab terlalu similar, rasa macam kembar lak :D

31 comments:

  1. Heeee , comel ! Hahaha :D
    Sweetttt <3

    ReplyDelete
  2. http://malaysiatanahtumpahdarahku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. seriously mimah pakai shawl? cun gila!

    ReplyDelete
  4. thank u sume!!! :)
    senah:haah.ganas mima skang.mmg cun abes ar!muahaha
    idayu:ngee.same kan2x?

    ReplyDelete
  5. hai ifa,
    thnx sudi visit my blog.
    i nakkk crop-tee tu!

    btw,love the way u wrapped ur shawl!

    ReplyDelete
  6. cantik2 la ur pic!!i like em~will follow u,hit me back yeh!=)
    http://cekmekdotconk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. wow! superb and nice style:) love it most!

    ReplyDelete
  8. haziem,annis,wnay:thnk u!! ^_^
    dove:crop tee best!!wee.style tdung credit to hana tajima :)
    asma:masey2..itupn nmpk uduh lgi tu
    farra:arigatok!!

    ReplyDelete
  9. cis , jealous . style menarek . anyez gemuk , susah nk be-fesyen :'(

    ReplyDelete
  10. kiutnya ...geram nelly tengok !!!
    =)

    ReplyDelete
  11. kakak cantik + bijak
    thanx comment belogg ta chumell saya
    ow u wore ur shawl for diz fotoshut..
    absolutely nice la kakak,,
    wat tutorial boleee...*bunyi cam gedix sgt..
    hehehehhe..thanx~

    ReplyDelete
  12. nice pic...





    jom singgah n follow belog saya..

    ReplyDelete
  13. ifaa!! miss nak ambik2kan gambr ifa...huhu~

    ReplyDelete
  14. nikisa:thnk u :)
    anyez:yg penting,confident! :) u can do it!
    nelly:geram?erk.hehe
    pinqy:almk!bile pulak akk bijak.haha.thank u adik !hehe
    c.gurlzanne:almk.jgn puji lebih2.kmbang hidung ku.hoho
    fyna:thnks :)
    vrgogirl:npe xley bukak profile?huuu

    ReplyDelete
  15. WWaahhh skrg maken cantik..hehhe suke suke style ni..nk try crop tee gak tp cam rs xsesuwei lg..hehe 2gu lah ble2 t "^^

    btw, ifa terharu sy...THANKS A LOT 4 votting 4 me erk.. >.< muuuahhhh!!!

    ReplyDelete
  16. wei.cun ar korang pakey shawl.aku selalu pakey, belit itu ini, pastu last sekali tukar pakey bawal.

    ReplyDelete
  17. suzai:macey2x!!no problem ar!
    cha:try la kuar skali pkai slendang.lame2 ok je :)
    frhana:thnk u awk

    ReplyDelete
  18. cemane nk pkai shawl cmni dear??

    cantekkkkkkkk!!

    ReplyDelete
  19. ezsya:mcm hana tajima tp saye ubah skit:) kt vimeo ade tuto utk style ni.tp xingt link dia.cube carik :)

    ReplyDelete
  20. hyr si cantik, alahai cantik nyee!

    hah. meh sini lawat entry baru hana and menang hadiah :)

    http://hanamarvelloves.blogspot.com/2011/04/farhana-malek-nak-bagi-hadiah-ni.html

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork