Friday, March 25, 2011

Super Duper MOON.!!

disebabkan internet baru dapat di rumah sewa baru, so, terpaksalah aku cerita mende yang sedikit lapuk sebab asalnya aku nak update malam itu jugak. ngee. nak tanya ni. korang ingat tak hari ahad minggu lepas (tak silap aku), ada fenomena super moon? bulan penuh yang bersaiz besar dari saiz normalnya? malam tu, aku dok buat kerja ke ape entah. pastu, tetiba membe aku panggil dari belakang rumah
"ifa2x!!cepat!supermoon!"
"haa?!supermoon?!"
aku pun cepat-cepatlah pergi ke belakang rumah nak tengok keadaan bulan itu. bila nampak je bulan itu, hati aku terdetik "pergh!bulatnye bulan itu!penuhnya bulan itu!!."
dari pemerhatian aku terhadap ukur lilit bulan yang sedang mengambang depan mata aku itu, aku tak dapat kepastian adakah bulan itu sedikit besar dari hari-hari biasa. disebabkan, memang dah diwar-warkan ada SUPERMOON malam itu, aku pun iakan jelah bahawa bulan itu makin membesar untuk malam itu je. untuk menambah ilmu yang cetek ini sambil mendapatkan kepastian, sedang aku tulis entry ini sekarang, aku pun bacalah artikel pasal supermoon ni. (baca sekali lalu je.hehe) dari pembacaan aku,  bulan itu super saiz because the moon was passing Earth at a very close orbit. ooowh. patutlah bulan itu bulat bebenor malam itu.
okay, back to the story! lepas tengok bulan yang bulat itu, aku terus ambil kamera aku and snap!snap!snap!the result is.....
tadaaaa!!! (2 gambar je pun.malas nak edit banyak-banyak..hoho)
inilah keindahan ciptaan Allah :)

p/s: at last, super moon berjaya diupdate dalam blog!weeehu!

14 comments:

  1. wahh. cun kot gmbr tu. nice shot

    ReplyDelete
  2. memang betol2 SUPERMOON la malam tu...btw...awak memang pandai amek gambar SUPERMOON tu...suke3...hehehe =)

    ReplyDelete
  3. Terangnya bulan...gambar pun cantik..pandai ambik shot..

    ReplyDelete
  4. ske yg tgn buat love tu. ske.ske .

    ReplyDelete
  5. tiada ciptaan manusia yg indah melainkan ciptaan tuhan paling indah

    ReplyDelete
  6. woah giler santek gamba kamoo snap.jeles!hu3
    btw,header anda sgt kewl! ^_^

    ReplyDelete
  7. waahhh...indahny citaan TUHAN kan... ...follOw u back... :)..peace yo..

    ReplyDelete
  8. hye dear, singgah cni. knp perlu byr labih utk baju cantik tp pakai skali dua je? jom terjah cni..lambat nanes woo..^_^

    ReplyDelete
  9. pink:stuju!
    aleen,l.c., scha:thnk u soo much!! :)
    mnja:hi mnja!!
    nabila:same!ske tgk lame2.nmpk bulan tu debab!hehe
    plangi:hi!!!worait! :)

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork