Friday, April 1, 2011

penemuan di MINES [part 1]

apabila amatuer baru nak belajar amik gambar dan edit, macam ni lah jadinya..huhu (hodoh!)

sebelum ini, aku tak pernah rasa Mines tempat lepak and tempat shopping yang best. tapi, sejak office mak aku sangat berdekatan dengan Mines, aku mula discover banyak benda di situ. korang mesti pelik apa kaitannya office mak aku dengan penemuan aku di Mines kan? okay.. actually, hujung bulan lepas, aku balik Malaysia. disebabkan kes rompak sering berlaku pada waktu siang, mak aku tak bagi aku duduk sorang-sorang di rumah. huuu :( so, ini bermakna sepanjang aku bercuti hujung tahun di Malaysia, antara tempat yang aku selalu pergi ialah office mak aku and Mines. ngee. bosan kan? nak buat macam mana. keselamatan lebih penting berbanding bergembira sambil menanggung risiko dikerat dan dirogol perompak..ya Allah. mintak-mintak dijauhkan.
okay, back to the topic. sepanjang aku berjalan seorang diri di Mines (sebab mak aku tak larat nak jalan banyak-banyak macam aku :D ), aku discover banyak tempat yang aku tak perasan selama ini! salah satunya, Cream Puff!!! siyes aku suka gila babeng Cream Puff!! so, korang mesti kata
"ala. cream puff kat mana-mana pun ada"
aku membantah 100% kata-kata korang! muahaha! sebab cream puff di Mines ini special! ia puff bukan sebarang puff. ia adalah DURIAN Cream Puff..!! macam mana aku jumpa kedai Durian Puff tu? sedang aku jalan-jalan, tetiba ada 1 notis terlintas di mata ku, yang bertulis,
"Durian Puff FREE TESTING"
wow! aku reverse and then terus mintak puff perisa durian tu. bila aku makan je, cream dalam puff itu mengalir memenuhi kawasan dalam mulut aku. SEDAPNYE!!!! sangat sedap! korang kena percaya cakap dari budak hantu durian dan peminat fanatik cream puff ini. betul...cream itu rasa fresh durian! takde rasa durian tiruan. takde rasa pewarna tiruan. memang original durian only!! aku puji banyak-banyak pun, bukannya korang boleh rasa sedap ke tak. so, apa patut buat? jom beli durian cream puff! ;P
p/s: entry ini dituju khas untuk peminat durian. 
      lepas rasa testing punya, aku terus beli 1 paket
      kedai tu dekat dengan Sushi King

18 comments:

  1. wahhhhhhhhhh saya ponn sukaaa hehe
    dekat bawak enn kedai diaa?? :D

    ReplyDelete
  2. pink:yeay!same!!enn kedai?err.x paham.wuu
    soly:jom try!! :)

    ReplyDelete
  3. best nya, tgh mengidam doyan ni..huhu

    ReplyDelete
  4. nak doyannn jugaakkk....nyammmeee3....

    ReplyDelete
  5. wow . durian puff ? takk pena jumpe b4 niy . memg special la mines kt tmpt u 2 :D

    ReplyDelete
  6. ifa kejam!!!!!! aku dah r x menyempat nak try puff durian tuh.skang dah teringin lak.isk

    ReplyDelete
  7. penah skli jew pg mines..hee..

    ReplyDelete
  8. shah:wah?haha
    dak comot,akmal:jom try! :)
    aifaa:betul.sedap hingga jilat jari.hehe
    senah:hua3x!nasib la hng tgk gmbr durian puff ni utk ilngkn kmpunan
    dekcik:nnti lain kali pegi, try lah :)

    ReplyDelete
  9. singgah and follow..=) yummy, macam sedap je..

    ReplyDelete
  10. singgah n folow u dear,,,folow me back..tq...

    ReplyDelete
  11. sedapppnyee..nak jugak nak jugak..wee~
    kite pown selalu g mines..boleh muntah ijau dibuatnye..hehe

    ReplyDelete
  12. ckteddy:wrna dia huduh
    syhada:jom try!
    liey y:durian best!
    frhana:time kasey :)
    prncess:thnk u =)
    normyzatul:jom try2x!hehe

    ReplyDelete
  13. Terima Kasih! Glad that you like our durian puffs. just want to drop by to say thank you for the reviews! Please do come by and say hi when you are in town next time.
    Like us on facebook yah
    Facebook page
    Taste Better Homepage

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork