Monday, February 14, 2011

kenapa dengan peserta Mentor semalam?

semalam sambil2x aku sedang menarik dan melepaskan nafas, aku tengoklah Mentor kat tv3. seperti biasa macam2x gelagat & perangai peserta yang boleh menyebabkan aku ketawa dan 'ter'mengutuk. aku ketawa sebab ada yang kelakar and ada jugak yang terbuat lawak secara tak sengaja. antara yang membuatkan aku ketawa ialah seorang peserta gurl tersangkut tumit high heels dia kat lantai. hahaha. memang sengal! time2x dia tengah bersemangat nak menyanyi, time tu jugak tumit kasut nak buat onar kat dia. adeyh2x. nasib badan. dalam banyak2x peserta, tak lupa jugak yang yang membuatkan aku 'ter'kutuk mereka di dalam hati kecik aku secara tak sengaja. hehe. mane taknya. sesetengah peserta ni macam tak sedar je suara diorang tak sedap. diorang ni tak pernah rekod suara sendiri pastu dengar balik ke? aku faham yang sesetengah daripada mereka ingin mencuba nasib untuk mngubah gaya hidup diorang daripada susah ke lebih senang. tapi, kalau suara tak sedap, macam mana nak qualified babe untuk jadi penyanyi? kalau takde x-factor, kalau takde potensi untuk jadi penyanyi, macam mane nak jadi artis? takkan orang nak vote korang sebab kesian? lama-lama orang bosan jugak. vote banyak2x tapi nyanyian tidak dapat memuaskan pendengaran diorang. ini semua ialah kenyataan kehidupan. suara tak sedap=tak qualified untuk next round.
walaupun ramai peserta yang mempunyai suara tak sedap ni datang untuk auditioned, kadang2x terhibur jugak aku tengok depa ni. macam2 xperangai lah katakan. ada yang terima keputusan judges tu dengan redha. diorang kate "mungkin takde rezeki". ada jugak yang naik marah& kutuk2x bila Ajai disqualified diorang. bagi diorang judges yang ada tak reti menilai bakat orang. hey! judges tu dah lama dalam industri hiburan. macam Ajai tu. dia dikira banyak gak naikkan nama beberapa orang biasa menjadi artis. so, dia tahulah mane yang layak and tak layak. aku bukannya nak sokong dia. aku pun bukannya fan dia.tapi, that's the fact.
dalam banyak2x perangai aku tengok semalam, peserta yang paling buat perangai semalam ialah ada 4 peserta tu (2 laki,2 perempuan). diorang ni beria-ria nak jumpa Erra Fazira, sebab nak diauditioned sendiri oleh kak Erra. tapi, sekali diorang dapat Ajai & sekaligus diorang di disqualified selepas diauditioned. so, diorang ni marah2x. 4 peserta ni kena faham, kalau pihak Mentor ni asik nak ikut kehendak depa berempat, ni bermakna pihak Mentor kena ikut gak kehendak peserta lain. tapi, at last, dorang berempat berpeluang untuk diauditioned sekali lagi oleh Erra. bila dengar depa nyanyi, patutlah depa didisqualified. Kak Erra pulak bagilah komen dia sendiri. so, 4 peserta ni kata Erra komen lagi bagus, baik je, depa puji Erra segala bagai la. yang Ajai komen, depa kutuk dia komen tak bagus, tak kena cara. adoyai. Era&Ajai tu 2 individu berbeza, so, cara depa komen pun berlainan cara. so, terima je lah babe. konklusinya, diorang memang tak lepas untuk next round.
tapi, ada jugak sorang peserta yang berambut kerinting ni, telah buatkan aku tergelak disebabkan matlamat dia, iaitu, datang bukan untuk auditioned tapi semata-mata untuk jumpe Afdlin Shauki!hahaha. ada jugak ey orang macam ni. dia ni die hard fan Afdlin. sanggup pulak dia menunggu giliran sambil membuang masa, untuk berjumpa Afdlin. yup! mesti ada yang kata dia ni bodoh. tapi, cuba bayangkan kalau korang ada fans macam ni. syok jugak ey!hahaha. terharu siot!
p/s: lagi ramai yang tak patut datang,daftar untuk mencuba nasib untuk menjadi penyanyi, lagi banyak pokok ditebang untuk membuat kertas (borang Mentor). renung2xkan. 
aku tahu entry kali ini memang aku bagi direct abes.
aku tahu suara aku tak sedap, sebab tu aku berani komen.

13 comments:

  1. i tgok entry u yang u duk mix n match baju2 tuh..nice!i even folo u..mane la tau de gaya u yang i ley wat inspiration ke...xmarah kan???hehehehe
    ~caramelpudding~

    ReplyDelete
  2. http://caramelpuddingbygie.blogspot.com/

    forgot to paste my url....heheheheheh...in case u nak folo blog i....wink2!!

    ReplyDelete
  3. heheh fya pun ada tgk jugak rasa nak gelak sangat2 adeiii kalau dh tau nyanyi x bagus xyah lah susah2 nak p audition...nyusahkan diri sendiri saja deiii

    ReplyDelete
  4. haha nk follow cni k :), mmg kelakar pun smlm, afdlin pun mcm amat terharuu jek :P

    ReplyDelete
  5. hoihoi ada kat msia lg ke
    huihuii
    yg lucu ada pserta yg xtrplih jd protege erra mntk jd make up artis.
    haha

    ReplyDelete
  6. sonok tgk mentor...mcm2 gelagat......hihihi.....

    ReplyDelete
  7. hahaha..
    mcm2 manusia nih..
    btol gak kan, nak tebang pkoko bt borang..
    pmikiran yg tajam.. =)

    ReplyDelete
  8. gie:wee.blh je!kalo u ikut, maknenya u ske style i.& tq for ur link! :)
    fya:sy sokong!!
    dayana:thank u!! :)
    ckmet:haah.kt msia lg :) dh la pserta tu nk lawan dgn make up artist era.haha
    zanaa:btol2x.
    qyqa:hehe.utamakn alm sekitar.

    ReplyDelete
  9. ada tag tuk ifa
    hohohauuuu
    jemput la dtg ke blog sy

    ReplyDelete
  10. asumira:ooowh.gitu
    cekmet:macey2x!! :)

    ReplyDelete
  11. bukan mentor je, semua ujibakat macam tu.
    suara hampeh tapi gatal nak join, haha.
    btw dah follow cik ifaathirah :)
    *name ade iras-iras la, haha.

    ReplyDelete
  12. macey2x :) haah la.same lak name kite

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork