Monday, February 21, 2011

Projek BESAR kecik untuk GeekintheRainbow!

ohooooiiiiii..!!
pe khabar2x??!aku tahu aku lambat tulis blog.i'm sorry!!ngee. (eee.rase annoying lak ayat aku ni) aku just nak bagitau bahawasanya ada banyak gambar & cerita yang kurang berfaedah (ada sedikit je faedah untuk korang tapi banyak faedah kepada aku.wa3x!!!) aku nak updatekan di dalam blog GeekintheRainbow ini.hehe.seriusly aku memang nak update lebih awal, tetapi dalam masa terdekat ni kesibukan melanda di jiwa kerna aku sedang membungkus barang untuk dibawa pulang ke tanah air yang kedua, iaitu Adelaide!jap2x!bukan ke tanah air to refer to tempat kite lahir?errr.lantak ar! sekali sekala buat kesalahan bahasa, bukannye selalu.huhu.
aku ade banyak plan untuk entry2x yang akan datang. ade banyak idea yang bergolek-golek di dalam kepala otak aku ni. aku just perlukan masa untuk menulis&mengedit gambar. dan juga menunggu waktu ilham menulis aku datang. aku ada 2 projek utama!jeng3x. projek 1st ialah entry untuk di Malaysia meanwhile projek 2nd ialah di Adelaide. untuk projek 1st, ade beberapa tema yang aku dah terbayang! 
tema besar pertama ialah ape yang tak nampak menarik di mata orang lain tapi menarik di mata aku. tema ni ade kaitan dengan The Mines dan juga Kuala Selangor?hurm...
tema besar kedua pulak ialah beberapa aktiviti bergambar aku sepanjang summer holiday di Malaysia. hehehe. aktiviti si fotografer amateur (aku lah tu!) bersama si fotografer "Kak Ida-My-Cousin" and also "Si Bruang-My-Pet"!! :) aku rase untuk tema 2nd ni lebih kepada gambar daripada membebel la. korang tak suka aku membebel kan? ke suka? sila nyatakan pandangan anda :) tapi, aku tak jamin jugak.kot2x ade feel nak elaborate setiap gambar, aku tulislah panjang sket.hehe. pape pun, aku update lambat skit untuk tema ni kerna aku perlu edit untuk memantopkan lg gambar. aku tahu aku tak hebat sgt edit tapi at least gambar yg aku edit tu nmpk sedikit cantik di mata aku, kira ok lah tu.ngee.
seterusnye ialah tema keciluntuk tema kecik, aku nak memberi pandangan pasal selendang zaman sekarang. don't worry. aku takkan mengutuk sebab aku pakai selendang gak!ngee. lagi 1 tema kecik ialah pembelian aku mencetuskan revolusi!hehehe..nantikan kedatangannya!
tema kecik kedua lak ialah "Little-Bear". sejak dapat dslr, aku nak improvekan lagi teknik mengambil gambar aku. lagipun aku tak sempat nak masuk kelas under Nikon. so, bergantung pada internet and percubaan banyak kali je la. so, ada beberapa gambar ......... lah!(sila isi tempat kosong dengan sendiri) so, kalo korang suka or tak suke cara aku amik gambar, just komen k! mungkin gambar yang aku amik, nampak lawa di mata aku. tapi, tak lawa di mata orang lain. that's why i need ur komen.
untuk projek kedua (di Adelaide), aku nak tulis pasal Adelaide lah!hehe. aku nak buat entry mende2 yang menarik di Adelaide, contohnya kedai pakaian yang korang patut pergi. tempat menarik untuk amik gambar. ape yang berbeza antara Adelaide dengan Malaysia.dan sebagainya.. tujuan aku, just nak tunjuk ape yang best di sana. walaupun korang nak pergi atau tak nak pergi, at least korang dapat lihat Adelaide thru gambar yang aku akan amik dan juga bebelan aku :) merasai pengalaman melalui gambar.hoho
 hehe.tak tahu nak letak gambar ape.
p/s: tema besar=beberapa entry. tema kecik lak=1 entry sahaja.
nway, my style tetap akan diupdate jugak.

9 comments:

  1. woooo dslr
    bila blik adelaide?
    bestnyaaaaaaaaaaa
    nnt pg sna jumpa ifa lah
    ahahah

    ReplyDelete
  2. skang ifa kt mesia lg??bila start blk adelaide??leh jumpa x di mesia nie??leh sms saya kt 0195236219..leh sembang2 experience yg best ye..

    ReplyDelete
  3. op..kalau ifa nk cntct ym..di: airmelaka2007@yahoo.com..tq.

    ReplyDelete
  4. hahaa....BESAR tol projek...haha..smoga berjaya..!!..:P
    tapi tapi..cam knal je tuan punya blog ni...macam ade ym je..

    ReplyDelete
  5. ckmet:dh smpai adlade pn.hehe
    krun:sabar ye.hoho
    zon:sy dah di adelaide la.
    prncess:chill!
    farid:haah e.mcm knal lak org ni

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork