Monday, May 7, 2012

the Making of "Friends"


Tonight banyak aktiviti aku buat. Tangkap gambar membe-membe aku yang pose dengan penuh emosi (seriously aku berharap sangat the result would turn out great). Dah la aku guna setting low key, which is the first time in my life! Berdebar-debar aku tangkap gambar diorang. Tahap kedebaran tengok mamat kacak pun tak boleh sampai tahap kedebaran waktu aku tangkap gambar membe aku. Fuuh…Berpeluh sioot.  And then, after snap picture, aku tulis journal pulak pasal gambar yang aku tangkap tu. benda-benda macam ni tak boleh tangguh tulis sebab nanti hilang feel kesusahan nak setup setting untuk low key. Biar lecturer aku tahu sikit tahap usaha aku. Muehehe.
in the making of "Friends" portrait

Lepas tu, siang tadi aku banyak memerah otak memikirkan idea gempak untuk assignment portrait aku. Udara chemical pun aku sedut banyak hari ni sebab masuk darkroom untuk cuci gambar. Naya. Naya. But still, I got time for blogging?! Nampak sangat aku dah jadikan blog as part of catatan harian aku. Anyway, just to let you know aku slow pace berblogging by updating 3-4 days per entry sebab I need to focused more on my assignments yang berlambak and kena start ulangkaji subjek. Exam is just around the corner (sebulan lebih). Walaupun tulis entry tak macam tulis karangan untuk SPM, tapi I have to elaborate idea well. Bukan main tulis ape yang aku buat setiap hari dalam keadaan syok sendiri. A big NO NO for me (walaupun sekarang aku rasa macam tulis syok sendiri. Ngee~. tapi, okay what. at least parents aku tahu perkembangan anak diorang. haaa..)!

Yup! Kelmarin aku dapat 1 email daripada one of my fans. Fans? Tak tahan betol bunyinye. Ayat email tu berbunyi begini..
“askum.. bapak dah ikuti anak bapak blog..im one of yr peminat he he.. just komen bapak 
it should be full in English.. no more rojak rojak yeah.. he he and one more thing subject should 
be vary. Anak bapak kan ada macam minat.. have a nice day and jangan marah yeah.. 
salam from umi and lid”
Waaah. Sweet gitu. Tapi, yang aku pelik tu entah bila and macam manalah ayah aku boleh jumpe blog aku. Haish. Segan saya dibuatnya. -_- Anyway, aku sebenarnya nak tulis pasal Japanese street style lagi. Tapi, since 2 perenggan pertama entry ni pun dah meraban, aku skip untuk next entry la yer. Hari ni, kita baca chillex-chillex gitu. That’s it. See ya!

10 comments:

  1. Good luck utk exam!!

    (^_^)

    ReplyDelete
  2. Gambar cntk :)

    Heeeee ur dad sgt sweet ;)

    ReplyDelete
  3. Hyeee. Lama tak singgah. Btw, ur bapak is sweet :)

    ReplyDelete
  4. OMG...ur father da jumpa ur blog...hehehe...

    ReplyDelete
  5. wahhh dasyatla,
    bapak baca blog anak
    sweet sangat :)
    kalaula bapak saya pandai menaip jugak :)
    salam from seri kembangan

    ReplyDelete
  6. bila tengok my abah online.

    selalu terfikir.

    " eh, abah aku baca tak blog aku "

    kihkihkih.

    harap harap tak laaa..

    ReplyDelete
  7. wow how sweet ur dad bca ifa punya blog... tapi klu my dad baca blog sy, warghhhh kna lempang agaknya byk sgt ltak gmbo... haha

    ReplyDelete
  8. Lama tak singgah sini :) nice entries that you have :)

    ReplyDelete
  9. cimon: thank u cimon!! ^_^ hang ada blog tak?xdak link pun
    fya:macey2!! mestilah sweet mcm ank dia.hehe
    qila: welcome home!! :)
    eleea: tu la pasal. terpaksa cover malu
    izla:kaan?naseb baik bapak saya cool.
    syazwan:haha.mesti byk rahsia dlm blog kau ni.
    nicaa:haha.x lempang kot.muka chillex je.
    cik gorgeous:thank u :)

    ReplyDelete
  10. coolnye bapak jadi peminat blog awak :) siap komen lagi tu

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork