Monday, August 29, 2011

aku ni perempuan yang normal ke?ataupun korang (gegirl) yang normal?

sepanjang aku blogwalking, blog perempuan sudah pasti aku jenguk! nama pun blogwalking kan.. aku redah je lah mana-mana blog pun. blog girl aku dah redah. blog laki dah redah jugak walaupun tak banyak yang direntasi. blog pondan pun aku pernah masuk! huurm. blog tomboy je belum jumpa. hehe. ataupun mungkin aku tak perasan yang blog laki yang aku singgah tu sebenarnya girl.erk!!

disebabkan banyak sangat blog girl yang aku singgahi, aku mula perasan perbezaan antara blog aku dengan mereka. mula-mula takde lah sedar sangat. tapi, bila dah banyak sangat singgah blog sampai aku pun confuse blog mana yang aku belum blogwalk, aku tersentak seketika. ceeewah. macam ayat novel pulak. okay, berbalik kepada topik asal, aku mula terfikir, aku ni tak senormal gegirl lain ke? faktor aku rasa aku tak senormal gegirl lain...
1. gambar penuh dengan muka sendiri di side bar
haa. ni yang paling obvious sekali. so far, blog gegirl yang aku jenguk, majoritinya suka letak muka sendiri, yang zoom-zoom sikit dan bilangan gambar bermuka sendiri bukan 1! tapi lebih dari 4 keping! whoa.. banyak tu.. aku pelik, kenapa aku tak seperti mereka ye? bukankah aku pun golongan girl? bukankah letak gambar-gambar diri sendiri dengan pelbagai pose itu perkara yang normal bagi gegirl? huurmm.

2. gambar family dan pakwe tercinta di sidebar atau header
yang ini pun aku tak buat. adoi. gegirl lain majoritinya letak gambar skema bersama family tercinta dan lagi 1 gambar kemesraan bersama pakwe tercinta. tapi... aku? apa gambar yang ada di sidebar aku? aku rasa gambar yang ada hanyalah default picture aku bersaiz kecil untuk pengenalan diri dan juga gambar-gambar muka follower aku. itupun cinonet je gambar masing-masing dalm tab followers tu.hehe

3. aku suka tengkorak!
korang jangan bayangkan tengkorak kat makmal tu! tengkorak tu aku taknak! dah la kepeng je sebab tulaaang je. itu si tengkorak yang tak cukup nutrisi. tengkorak favourite yang aku maksudkan ialah tengkorak yang terdapat pada aksesori. tak kiralah gelang ke, rantai ke, handsocks ke, cincin ke. bagi aku aksesori tengkorak tu nampak comel and sort of cool??! tapi, taklah semua tengkorak. ade je aksesori tengkorak yang huduh. tapi kan, ada ke gegirl lain yang suka tengkorak? takde kan? yang aku nampak di blog gegirl hanyalah cartoon2x cute! huhu.

4. entry lebih kepada penjagaan wajah
yang ni maybe bukan majoriti yang buat entry review atau tutorial pasal make up atau produk-produk kecantikan wajah, tapi, so far blog gegirl yang famous dan cantik mesti buat. mungkin sesetengah orang fikir entry sebegitu macam perasan sorang-sorang je. tapi, bagi aku, aku suka je entry macam tu. at least, penulis gegirl tu dah pernah try produk tu dan dia rasa produk tu awesome!!! so, dia nak sharelah jugak kepada followers dia supaya dapat kulit cantik macam dia! kan?kan? tapi, kenapa aku tak buat produk review macam mereka ye? oh ye! lupa pula aku tak famous dan tak cantik.ngee~~
so far itu je lah yang obviously aku notice. waah! rasa dah lama giler tak tulis panjang-panjang. dah la tak dapat nak raya dengan tenang sebab due date assignment berturut-turut T_T. kesian saya.

p/s: tujuan entry adalah disebabkan si penulis yang sangat musykil dengan diri sendiri. lebih kepada fakta, not a criticism ye. jangan salah faham ;-)
majoritinye girl seperti di atas. tapi,tak semua orang macam tu.

19 comments:

  1. hehehe.
    setuju.
    kalo blog lelaki plak macam mana?

    ReplyDelete
  2. tu maknanya blog ni blog sempoi...tak macam lelaki tak macam perempuan ;D

    ReplyDelete
  3. x semua blog pompuan pesen2 mcm tu.. ikut selera n cara memasing.

    happy eid!

    ReplyDelete
  4. betul2..x semua camtu..blog ak tak ade gambar penuh kat sidebar..huhu..selamat last puasa..=)

    ReplyDelete
  5. kte jejalan dan follow sekali ,selamat hari ryaa :)

    ReplyDelete
  6. Yg pasal gambar kar side ba tu setuju sgt la.


    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  7. aku geli gk kadang2 tngok org letak pic dia ngn pk we dia kt sidebar tu..haha

    ReplyDelete
  8. lain orang lain blognya. blog ni sempoi. itu yang uniknya. teruskan. selamat hari raya. ^_^

    ReplyDelete
  9. saya paling tak suka tengok blog yang kiri kanan atas bawah gambar boypreng atau girlprengg . semak ! sokong number 2 :)

    ReplyDelete
  10. haha blog saya xde mke kat sidebar tp mke2 kat gmbr n header :D..ngeeee...

    ReplyDelete
  11. xde pic kat sidebar pun..pic profile pun x letak..apatah lg pakwe..haha..tp tengkorak tu suka, pnh angau dgn jack nightmare tuh..hahaha

    ReplyDelete
  12. ada benda yang u lupa sebenarnya blog u macam gegirl yang lain. nak tahu apa...

    HEADER BLOG ADA GAMBAR OWNER

    betul tak? hihi... so u gegirl juga dear. Normal jer =)

    ReplyDelete
  13. almk.byknye x reply komen.huu
    dea: blog awk lg sempoi dri saya.hehe
    syazwan:lau blog laki,uurm.dok tahulah saya.hoho
    aisyah:adkh songsang?erk
    daun ceri:btol tu.
    dya:mostly je tp x semua :)
    miera:thank u miera!!
    safiah:yeay!
    sifu:kalo zoom out xpe.tp oom in tu payah skit.
    biela:hoho
    feza:thank u!!
    zatie:same la kite :)
    dla:same lak kite!haha
    p.momoy:haha.tol2!!kire sy trgolong dlm girl normal jugak.yes!

    ReplyDelete
  14. pandangan blog laki pulak camne? biasela girl.. tapi na tak sukela kalau dy letak gambar pakwe ciap posing mesra2an.. tu kan private..tak payah la tunjuk.. blog kamu ok la yang.. lebih suke macamni..simple but nice blog

    ReplyDelete
  15. blog ni simple sgt ni..huduh lak tgk.haha

    ReplyDelete
  16. Kita suke tengkorak jugak. Tp x la suka panggil 'tengkorak', more to 'skull' la lg classy sket. Ehehehe... :)

    ReplyDelete
  17. wahh! entry pjg :D

    ifa, u kena tag
    http://purplewhitestripes.blogspot.com/2011/10/is-blogging-fun.html

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork