Saturday, May 28, 2011

Fashion is different from Style

apa khabar semua!! aku rasa dah lama aku tak post pasal style outfit aku.  padahal dalam desktop aku berlambak giler gambar outfit yang aku intend untuk postkan di blog. tapi, disebabkan aku dapat idea nak tulis something, aku dahulukan idea aku dulu. sebenarnya, aku post style aku bukan sebab nak berbangga yang aku ada pakaian yang mahal atau cantik. tujuan aku sebenarnya untuk bagi inspiration kat para muslimah di luar sana. i just want to give an idea on how to wear something in maybe a little bit different way. aku  bukan nak kata yang aku memang PAKAR dalam mix and match ini tapi aku rasa aku ada minat dalam fashion. so, it's better untuk aku teruskan niat memberi inspiration and at the same time share it with all of you. kan? kan?
 jaket: Just Jeans, dress: ICE, skinnie: Valleygirl, shawl: jalan TAR, aksesori: Diva and Equip

tapi kan sebenarnya ada beza fashion dengan style. ada sorang designer pernah quote yang apa yang membezakan fashion dan style ialah mahalnya sesuatu baju itu. aku tak kisah kalau aku tak dikategorikan dalam fashion. asalkan aku berpuas hati dengan cara mix and match pakaian aku untuk hasilkan satu outfit. ya, aku tahu yang mahalnya baju itu salah satunya bermaksud baju itu mempunyai kualiti kain yang cantik dan flowy. malahan, style baju itu cantik. itu aku setuju sebabnya aku sangat suka style pakaian brand Sportsgirl. walaupun agak mahal (harga pakaian ada yang lebih dari 100 aud), tapi style pakaian yang brand ini tampilkan sangat cheeky and unique. seriously aku suka gila tapi disebabkan harganya yang mahal (bila dah convert), aku cari alternatif pakaian lain yang lebih affordable. tak salah beli mahal asalkan korang selalu pakai. selalunya, aku prefer beli jaket kalau nak beli dari brand yang mahal. sebab jaket boleh pakai selalu. lagi satu, aku kan suka jaket lebih dari inner.ngehehe. nanti aku buat entry lain pasal inner baju.
hurm. sampai sini je lah. nanti tulis panjang-panjang, bukannya orang baca sampai habis pun. huhu.
 okay. this is my style for today. DENIM + DRESS... 
sekian.

p/s: aku pernah kata dalam post before2x this yang aku suka tengkorak!! i'm a weirdo. hoho

31 comments:

  1. muahaha..takot la dgn tngkorak.. hehe

    ReplyDelete
  2. wah,, nice style ! keep it up! kanu cantek !

    ReplyDelete
  3. loving the skull necklace :)

    ReplyDelete
  4. suke tgkorak ? smart laah you haha ^^

    ReplyDelete
  5. wah besar giler skull die..nampak ayu+ganaz pon ade.. nice :)

    ReplyDelete
  6. cool mix with that skull....!!!ur style was stylo....i follow u k....

    ReplyDelete
  7. hua! cntek! cuma ckin tak berani nak pakai jer~ ^^

    ReplyDelete
  8. NICE but akak takoot tgok tengkorak tu...kalau lebih feminin sikit boleh kan :) follow

    ReplyDelete
  9. munirah:thanks :)
    teha,fara,pu3k:erk.gmbr je yg lawa.tuannya tak :)
    mia:tngkorak comel pe.hehe
    nina:yeay!kite sama taste!
    eiya:haah!best!hehe
    c.mira:beli kt jln tar trbaik!hoho
    a.p.h.M:fuh.nseb baik ada yg suke dgn skull tu.
    ashikin:npe x brani pkai?xbrani pkai ape?huhu
    yanie:thank u yanie ^_^
    maya:feminin lg pn blh je.hehe

    ReplyDelete
  10. annyophelia:thank u follow!!huhu.trhru2x..

    ReplyDelete
  11. Wahh pandai bergaya dan mix & match yer.. good job.. :)

    ReplyDelete
  12. Waa..stylo habis nie...hehe

    p/s: silver skull pendant necklace tu nice! Love it!

    ReplyDelete
  13. So cute--everything about this outfit is perfection! :]

    ReplyDelete
  14. look nice.
    kadang2 berfashion pun tak semestinyer kena yg mahal2 baru look great kan.

    smart.awk nyer jaket tuh.suke sgt.

    ReplyDelete
  15. salam..ifa ape slhnyer jd visitor tetap i =D hahaha..btw, nice style here n shawl tu sgt unik xpnh nmpak lg wohh cantik!

    ReplyDelete
  16. rinn:time kacey :)
    sandra:yeay!sandra pn ske tngkorak tu!rooock!muehehe.
    uub:aww.thank u :)
    pwncessld:btul2 :) kalo bwh rm100,dikira x mahal la kn.
    ss:weee!segan i.keh2x.beli kt tar!tp beads dia asik brterabur.trkeluar2.ceh!
    mashie:psst.cari kt jln tar.hehe

    ReplyDelete
  17. onitsuka:can u smell what the rock is cooking?hehe

    ReplyDelete
  18. aku rase2 cam kenal je ko ni..ehm2..student aku ni...

    ReplyDelete
  19. skull.. seram.. hihi. nice

    ReplyDelete
  20. saya sangat suka baju anda itu.anda nampak sangat cantik (:

    ReplyDelete
  21. cik momey:thanks! ^_^
    hana:bju tu je yg cntik :)
    dee:jaket style sbb org tu style?lol!
    p.momoy:mee too!agaga

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork