Sunday, April 24, 2011

korang nak tengok Glenelg lagi tak? [part 3]

hey hooo!!!!! aku tahu yang aku dah 2 kali buat entry berkaitan Glenelg. tak pe. entry kali ni takde membebel macam Glenelg part 1&2. korang cuci-cuci mata je. ngee. errr, sebab aku tak habis-habis cakap pasal Glenelg ialah.... sebenarnya dah lebih kurang 3 kali dalam 2 minggu ini aku pergi Glenelg! ye.. aku tahu ada banyak lagi tempat lain boleh pergi. korang tahu kan Glenelg tu tempat pantai? (kalau tak tahu, rujuk balik part 1&2). Glenelg = pantai = favourite aku!. aku memang suka jalan-jalan di kawasan pantai. actually, ada banyak lagi pantai di Adelaide ni. tapi, Glenelg antara pantai yang paling lively sebab ada banyak kedai makan gitu dan ada ramai orang. lagipun, kebanyakan pantai lain jauh dari rumah. kalau yang dekat pun, not so lively tapi.... seronok untuk having a picnic or have fun with friends. =) that's the best point kan? berborak, makan and gelak kuat-kuat with membe, buat macam pantai tu korang yang punya. agaga..
so, kali ini apa aku nak update pasal Glenelg? hurm.. aku nak update gambar je!! aku tak puas hati sebab tak dapat tunjuk kat korang view-view di Glenelg. sebelum ni, aku just letak gambar dalam kedai je. gambar sekitar pantai takde. so, tak perlulah korang nak baca entry aku yang sentiasa berjela-jela kan? tapi, aku tahu korang tak baca mana pun. hahaha. kan? kan? ngaku je lah..
gambar tak banyak tapi kira cukup syarat je la ek.. hoho.
well, selain bas, tram (dalam gambar) juga digunakan untuk sampai ke Glenelg. for your information, kalau nak naik bas, kena guna tiket. tram pun sama. kita boleh guna tiket bas untuk naik tram. senang kan? tak payah nak bawak syiling berat2x untuk bayar.just use the same ticket.

tu kawan aku, Mima.

berderet kedai makan, bar, cafe, etc...

yang ini pulak view menghadap pantai. kalau jalan ke depan lagi, dah boleh jalan ke jetty.

time ni aku tengah berjalan-jalan and nampak kawasan ni. aku suka giler view dia so take a quick snap. kabur la sedikit ye.

i really love bokeh!! huhu.
~peace!!!~

p/s: sebab gambar sikit: tak jalan jauh becaus it's so windy!!! menggigil aku dibuatnya..

18 comments:

  1. trimas sebab komen kt blog sy.
    http://amalinafadzil.blogspot.com/2011/04/undefined.html

    yayaya..bunyi paprik ayam mmgla sodap..
    tapi paprik ayam sy cincai2 ja..

    ReplyDelete
  2. nak gambar lagi boleh? suka tgk gambar lawa2 :D

    ReplyDelete
  3. teringinnya nak gi oversea! :D
    thanks sudi sggah..follow cni!=)

    ReplyDelete
  4. best ye. bila la agak ye smpi sana :)

    ReplyDelete
  5. wah~ bestnye...
    thanks 4 visit my site...
    i follow u...

    ReplyDelete
  6. DI AUSTRALIA MEMANG BANYAK NAMA TEMPAT YANG PELEK2...GLENELG laa...GEELONG laa....^_^

    ReplyDelete
  7. visit here frm Egypt~
    nice blog~

    ReplyDelete
  8. wow~ nice place...

    anyway, ini bukan your mom but dear mom ^^ lagu ni time album SNSD yang Gee or Oh. tak sure la sbb i'm not a big fan of them actually. just download je lagu mana yg suke. :))

    http://anisanira.blogpsot.com

    ReplyDelete
  9. hey yoo... ardilla was here! btw...very nice pic u have..=)

    ReplyDelete
  10. nice blog .. actually kat mana eh Adelaide ni?

    ReplyDelete
  11. bestnya...

    view pun cantik2...;-)

    ReplyDelete
  12. cantik la u
    terpukau i hahah
    nice pics

    ReplyDelete
  13. cantiknya lahai..
    xpuas tgk lagi nak lagi gambar.. =)

    ReplyDelete
  14. myz:best la jugak :)
    amalina:haha.cincai xpe.yg pnting rasa.
    chybee:haha.blh2x.nnti upload pasl lain lak
    cikchya:jom dtg sini!
    owl:thnak u awk! :)
    ayie:haha.ad eek geelong?
    fadli:thnks!
    anis:oowh.gitu.
    nelly:mmg cntik!ngee
    ardila:thnk u dila :)
    ckjelita:kt australia
    ckmet:haha
    aida:haha.nnti sy upload kt tmpat lain lak

    ReplyDelete
  15. Salam mesra dari CikMisi. Jemput ke blog CikMisi slalu ye…
    Jom tengok jersi kat SINI..

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork