Saturday, October 30, 2010

Sape lg Bijak? Google Maps?aku?

dah beberapa hari aku dok mengadap laptop.mau biul mata aku camni.
ape puncanya aku mengadap laptop 24jam??!
yaa..itu yg kite nak tahu sekarang...hurm..
sumenya sebab assignment photoshop aku!!!huwaaaa!! :(
aku baru je siap separuh.ade lagi separuh yg blum siap.huhu.
"chayok ifa chayok!!!!"
(eh!due date lambat lg.yg aku cuak pehal?haha.
eh!mmg la aku patut cuak!final exam nak dekat!!huhu..)

ok2x.aku bukan nak habaq pasal hal assignment aku ni.aku nak cakap pasal apa yg berlaku time aku sedang fokus giler3x mengcrop2x gambar pokok.hehe.
pada waktu petang tadi, sedang aku sibuk menggunakan lasso tool utk membuang part2x yg aku xmo, tetiba, membe aku,
aka housemate aka coursemate aka ex-collgegemate aku (brape byk daa..), Nana,
suruh aku try something kat Google Map.
"ifa,cuba letak get direction dari Japan to China.pastu, kau tengok nombor 43."
"hah?ada ape?"
aku pun dengan curiousnya trylah dan menurut arahan beliau (amboi!tingginya pangkat kau Nana!ehem2x.(die tak tau lagi pasal kewujudan blog aku ni) ) dengan patuhnya.
then, bila aku tengok, terus aku cakap..
"APAKAH????.HAHAHAHAHA"
ape yg aku nampak ialah....jeng3x......
 
 haa..nampak??!!dia suruh naik jetski sejauh 742km.!!!pergh!!!!
aku rasa lawak la pulak walaupun mungkin logik je nak bawak jet ski sejauh tu kot.hurm..
ape yang aku terpikir time tu, jet ski ni guna minyak.
so, aku terbayanglah org yg bawak jet ski tu kena refill minyak tengah laut.and ade la pulak kan stesen minyak tengah laut.hua3x.
rupa2nya,aku yg lagi BENGAP dari Google Maps!
setelah menggunakan khidmat Google jugak utk cari pasal jet ski, rupa2nya aku dapat tahu yg jet ski sebeanrnya pakai battery!!!!hahaha.bongok tol aku ni!
padan muke!gelakkan lagi Google Maps.
ngok betul.!!
xpe2x...YANG PENTING,belajar dari pengalaman.hehe
 
p/s: lain kali kalau nak gelakkan Google Maps pun, pastikan tau sesuatu info tu betul2x.kang tak pasal2x jadi macam aku.hehe. :)

14 comments:

  1. salam...

    hehehehhe..klu awk xgoogle
    sy pon xtau jetski pakai batery..hahah
    but no lar i still think that
    there is jetski which used FUEL lol
    hhaha xpuas hati XD

    ReplyDelete
  2. fhana:thanks!nnti ak buat :)
    luqman&hiro:hehe.mmg biul pn.hu2
    suzai:ha2.tu la pasal.ni bru tahu.hurm.ade kot yg pkai fuel.tp mngkin old jetski la.haha(sokong jugak dgn teori jetski pkai fuel)
    affan:yup2.naseb baik dia xsuh brenang rentas lautan.hehe

    ReplyDelete
  3. tp apasal akak naik jetski ada bau petrol???

    ReplyDelete
  4. as:hurm.maybe ade kot petrol.hehe.saye pn x sure.
    M.E.:haha.salam kembali!!

    ReplyDelete
  5. ok gak yek..
    leh memcambahkan neouron2 dlam otak

    ReplyDelete
  6. jet ski pakai battery ek? ek?






    *mud kofius*
    ;)

    ReplyDelete
  7. yer2... belajar dari pengalaman ok!

    ReplyDelete
  8. jinkamen:aha.tinggi bahasa jwpn kamu
    fara:hurm.saye pn x pasti.mari kite knopius beramai2.haha
    natasha:yup!btul3x!!(upin ipin)

    ReplyDelete
  9. belajar dari blogwalking
    baru tahu juga jet ski pakai bateri

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork