Thursday, March 29, 2012

Kejakunan terhadap Perfume surau + Kesenangan berbuat Pahala

Wednesday is the most tiring day. Fuuuuh. Ni pun baru sampai rumah. Kebetulan, hari ni ada site visit and aku terpaksa pakai safety glasses, safety helmet and safety boots. Glasses dengan helmet tu gua tak heran sangat. Tapi safety boots tu yang aku annoying sekali. Bayangkan korang terpaksa berjalan ke bus stop dengan memakai kasut yang maybe 2 or 3 kali lagi berat dari kasut normal. Tak ke giler tu? bila dah sampai stop berdekatan dengan uni, nak kena jalaaan lagi. Damn. Damn. Aku rasa safety boots ni sesuai untuk orang yang nak bersenam. Kalau rasa taknak jogging sangat, pakai safety boots tu lepas tu jalan keliling kawasan rumah 5 round. Confirm lenguh kaki! Muahaha!

Tapi, itu bukan perkara yang aku nak cerita walaupun aku dah tercerita dah pun. Hehe. Biase lah. Nama pun blog. Bukannya kena buat report yang kena ikut tajuk. Hari ni kelas aku dari 4 petang ke 8 malam. That means aku akan menunaikan solat 3 kali di Uni. After aku solat Asar, sedang aku tengah pakai tudung, aku baru perasan rupanya ada perfume free kat dalam surau tu. ada 3 jenis pulak tu. dah la free. Senang je kan orang nak buat pahala? Itu baru aku sorang pakai. ce bayangkan setiap orang yang pakai wangi-wangian yang disediakan untuk tunaikan solat, berapa banyak pahala agaknya orang yang derma tu dapat kan? Senang je kan sebenarnya nak buat pahala? tapi, senang jugak nak buat dosa. Kira balance ar. Anyway, since ada 3 jenis kat situ, after solat Asar( baru perasan after habis solat.wa bantai je la) aku pakai spesis 1. And then, before solat maghrib aku pakai spesis 2 pulak.

It seems that spesis 2 ni terlalu kuat chemistry dengan aku. Aku rasa amount yang aku pakai spesis 2 ni sama macam aku pakai perfume Black XS aku. Tapi, disebabkan chemical reaction antara aku dengan spesis 2 terlalu erat, tak pasal-pasal kawan aku ingat ada laki alim masuk surau waktu aku joint venture solat jemaah dengan kawan aku ni. Hahaha! Serius kuat bau. Tapi in annoying way sebab bila kitorang masuk bas, kawan aku yang lagi sorang duduk jauh (takdelah jauh mana.tapi tak reti nak explain) dari aku pun boleh bau perfume spesis 2 yang melekat kat tangan aku. Kesian pulak aku rasa kat orang sekeliling aku waktu dalam bas tu. terpaksa menyedut bau yang extra wangi. Ada yang siap terbersin sebab perfume aku pakai tu padahal aku tak pakai banyak pun. serius tak tipu and seriously aku pun rasa pening dengan bau tu. Ngee~

Tu lah. Jakun sangat nampak perfume 100% alcohol free kat surau, tak pasal-pasal sampai je rumah aku terus mandi sebab nak hilangkan bau. Tapi… bau dia still melekat. Dammmmn. Malam ni kepeningan lah aku tidur dengan bau spesis 2 ni. Oh ye!  Bau spesis 2 = bau jasmine.  That’s it! adiousssss

3 comments:

  1. wah menarik...kt m;sia xdak lg...meh kita yg letak he3..

    ReplyDelete
  2. kunjungan gan .,.
    bagi" motivasi
    kegagalan bukanlah akhir .,.
    kesuksesan juga bukan akhir .,.
    tapi proses merupakan cerminan akhir .,.
    di tunggu kunjungan blik.na gan.,

    ReplyDelete
  3. izyanty:kire idea la tu kn?hehe

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork