Friday, February 24, 2012

Keretapi Sarong [this Saturday]

Mengacau ayah and mak aku menjalani aktiviti harian adalah salah satu hobi aku yang paling best! As usual, everytime ayah aku baca surat khabar aku akan ada tendency nak kacau. Kaki aku dengan sendirinya akan bergerak ke arah ayah aku, and tangan aku pun akan tiba-tiba mengharu-birukan keadaan newspaper itu. I don’t know why. 0__0 So, one fine evening, waktu ayah aku tengah membelek surat khabar sambil diganggu oleh anaknya, aku ternampak satu artikel yang menarik bertajuk “Keretapi Sarong”! Aku terus tarik sehelai surat khabar tu, tak jadi ganggu ayah aku and then terus baca artikel.

Whoaaaa! Ada event rupanya sabtu ni. Event macam ni lah yang aku suka babe. Event yang bunyi mengarut and sounds like hanya orang-yang-suka-attention nak join event ni, tapi, actually “Keretapi Sarong” ni indirectly menggalakkan orang pakai sarung yang dipakai sejak zaman moyang moyang kita lagi, yang mungkin dah dilupakan oleh anak-anak muda zaman sekarang. Maybe, sekarang diorang tak main dah sarong-sarong ni, “kitorang pakai jeans and shorts je” (aku buat andaian je).

Aku nak join tapi aku balik hari sabtu ni jugak! Mana sempat. Wuuuu. Tapi, kalau flight aku bukan sabtu ni pun, aku fikir 2 kali nak pergi atau tak. kena ada partner-in-crime, barulah masyuuuk. Yang syoknya, amateur photographers macam aku dapat ambil peluang snap this interesting atmosphere ni (itupun kalau ramai yang datang support la). Bayangkanlah. Kau dikeliling manusia yang majoritynya pakai sarung dengan pelbagai stail. Rareee thing to see. Coooool…..

Since aku tak dapat join, aku pun ambil gambar sendiri.
Just to show some support ^_^

sepatutnya, "I used to wear sarung as telekung"

7 comments:

  1. agaga.macam nk wt iklan kain sarong pulak =D

    ReplyDelete
  2. Cute! creative!

    and love ur header image. Eh lama i tak jenguk sini. ;))

    ReplyDelete
  3. Aku nk try pants saturday...nk test apa reaksi malaysian. Kalo semua larik, bagus gak coz lrt tu nnt jd aku yg punya, xyah share ngn org! (pakai cm superman, br 'tutup aurat' sket, ekekeke!)

    ReplyDelete
  4. ifa ni balas komen awk kt entry yg lpas..huhu pngil je sy sya..kat blog fame as sya je...jarang dtg blog sy..its ok..sy pn bila smpat je singgah sini..~ngee~

    ReplyDelete
  5. srikandi:secomel owner blog ni ke?haha
    ezza:awww!
    myra:kaaan?mmg iklan pun.haha
    coffee girl:thaaanks!!selamat dtg!
    zamri:pants sturday?mksud ko x pkai sluar ke?xpe2!!confirm aku xkan lari kuar.hahaha
    sya: :)

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork