Saturday, November 13, 2010

Aku dpt bunga.tapi Aku sedih

ehem2x..cantik tak bunga yang aku dapat dari someone ni??
hehe..(sambil senyum2x beruk)

walaupun someone ni bagi bunga yang cinonet je, and probability bunga ini akan layu dalam masa 12 jam, tapi aku happy dapat bunga ni! weee!!dah orang bagi bunga, sape x happy! lantak ar kecil pun!ade aku kesah?hua3x..time aku dapat bunga ni, terus aku grab kamera Nikon (birthday gift from walid) and berlari-larian anak (xde anak, belum kawen lagi.bagi hint2x.ahaha) pergi halaman belakang rumah. hurm.disebabkan rumput belakang rumah kitorang baru kena potong licin dengan pakcik A (xtahu name.sorry Uncle!)...lagi senang ar keje aku nak amik gambar. aku letak bunga yg merah membara sebara-baranya tu (tapi colour lagi terang drpd biji saga) atas rumput yg baru dicukur, and then dgn separa fokusnya carik2x angle sampai nak tertonggeng aku dibuatnya (huh!ni sume bunga punye pasal!) and then...
say CHEESE(bygkan bunga senyum (: )!!!
and....SNAP!!
yeeha!!aku pun sambung berlari-larian (ya.anda boleh lihat ada yg dlm rumah pun boleh jogging) lagi ke bilik aku lak. bukak photoshop 
and....EDIT!!!weee~~
disebabkan someone ni lah aku berusaha (go IFA go!!) untuk edit gambar bunga ni (ni bunga segar ar.dalam gambar atas tu nampak macam plastik skit.aku rase lah) sampailah terkeluarnya beberapa versions from gambar ni.pergh!hepi seyh aku tengok hasil version2x yg aku buat.bangga dowh sebab baru tahap amateur guna photoshop.kuang2x.!!!.tapi, disebabkan kebengongan otak aku sebab baru berhempas pulas dalam exam hall tadi bersama jejaka2x kacak (hak3x), aku yg sengal ni pergi save gambar siap ade point2x.contoh:bunga1.2.ceh!!bajet nak senangkan keje ar.
sekali.....
amik ko!!!!
free2x gambar tu trus x boleh bukak.huwaaaa!!!pergh!!parah tol hati aku!!rase macam nak meraung je!!!huwaaaargh!!!Hulk ngamuk!!!!huh!huh!sabor2x..huhu,tapi, penat aku bersusah payah edit2x.huwaa~~.dah la aku tak ingat combination layer dia.kampit tol! only few version je yg mampu diselamatkan sebab aku tulis bunga1, etc.no point2x..ngeh2x..
bawah ni adalah versions yg sempat diselamatkan dari bencana laptop!

SO, korang suke versions of bunga yg mane satu? and actually, 
someone tu ialah...............................
anak landlord rumah yg kitorang sewa ni.hehe~.tadi mak landlord datang dengan cucu2x die sebab....
 nak mintak sewa!!!
budak kecik tu tengah pegang bunga and time nak balik die hulur suku drpd bunga yg dia pegang (suku je??suku pun suku lah dik..agaga.aku suke je) tu kat aku and cakap
"this is for u"
awwwww.sooo sweet.mesti teringin nak ade akak kn?kn?

13 comments:

  1. tq very much for follow me ifa..;D mari men follow..;D, welcome to blog world..;D

    ReplyDelete
  2. seriously i love ur style. haha. study overseas ke? mane ek? and thanks follow my blog.

    ReplyDelete
  3. luqman:haah.tp bawak bunga lg besar(hint2x)
    misya:welcome :) &thank u!!
    ikemal:ha2x.style ape ni?blur ak.kt adelaide.oow.no probs!dh blog ko best utk bace.ak follow la.hehe

    ReplyDelete
  4. hehe,mesti budak tuh dah usha ko nak jadik awek bile die besa nnt!ko jgn memain budak zaman transformers nih.haha.
    ha,aku suka yg ataaaas skali!

    ReplyDelete
  5. perhatian : BUDAK TU PEREMPUAN. HAHA. ifa gilo. ala setakat anak klitos pon nak kecoh. lain la dpt dari kembar AH ke. haish. xpon spek oren? huahua. lagi best kalau Andrew L. ahaksss.

    weh2 aku yang promote blog tu kat hang kan ifa. heh.

    ReplyDelete
  6. nazira:haha..bdk pmpuan la.masey2!!
    nawal:nmpknye 2 org ske yg ats skali.mas3y2
    nana:x kesah la!jnji dpt bunga.jeles ke??hua3.ye..hng yg promote.aish.nk jugak dpt kredit.kecol tol!agaga

    ReplyDelete
  7. MESTI LA WEH. sekarang semua kene cite tau x. copyright. nanti dapat fail kalau plagiarism!

    ReplyDelete
  8. blog ni pun best untuk dibaca.

    ReplyDelete
  9. nana:ye ar2x nana.bru promote 1 blog je kot kt o.nggeh2
    ikemal:wah.tq2x!!ikemal!blog ni dipromote oleh nana kat ats tu.die senior ko

    ReplyDelete

 

GeeKintheRainboW Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork